Zoek en Boek

De geschiedenis achter Boersma’s Appartementen

Hieronder een kort overzicht van het ontstaan van de appartementen van vroeger tot het huidige gebouw zoals u deze nu ziet of zelfs al kent.


Strandvonderij en kippen
In 1953 is de helft van het huidige woonhuis met boerenschuur en een grote tuin aangekocht door de familie Boersma. De grote tuin achter de boerenschuur werd gehuurd door de strandvonderij. Dekladingen hout welke met storm overboord van schepen sloegen en op het strand aanspoelden werden hier opgeslagen.

In de boerenschuur bestaande uit twee verdiepingen werd een kippenhouderij begonnen met ca 2000 kippen. Vakantiehulpen ging met mandjes eieren op de fiets langs de zomerhuizen om deze aan de toeristen te verkopen. Een paar jaar later zijn er twee kippenschuren op een andere locatie gebouwd waarna de kippen hierheen verhuist zijn.

Fietsenverhuur
Toen er in 1958/1959 een verkoping was van 200 oude fietsen van de Politie in Groningen werden deze door familie Boersma opgekocht. Gedurende de winter werden deze fietsen opgeknapt zodat deze in de zomer aan de badgasten verhuurd konden worden.

De eerste appartementen en uitbreidingen
In 1959 werden de kippen verkocht en werden de eerste 10 appartementen gebouwd in de grote tuin achter de boerenschuur. Hier is Appartementenverhuur “Bungalow Tien” ontstaan.

Hierna werden aan de oostkant gedeeltelijk in de boerenschuur vier appartementen bijgebouwd en de naam veranderde toen naar “Bungalow Veertien” Na het verkopen van de fietsenverhuur werden er aan de achterkant van de eerste 10 appartementen nog 6 stuks bijgebouwd, echter is de naam niet meer gewijzigd.

Uitbreiding en modernisering appartementen
In 1976 volgde de volgende verbouwing en is er één appartement en een centrale douchegelegenheid bijgebouwd aan de kant van het oude postkantoor. Hierdoor zijn er nu 17 twee persoons appartementen ontstaan.

 

Verbouwing van de schuur
In 1982 is de boerenschuur omgebouwd. Er is toen  een recreatiezaal gecreëerd met een bar voor gebruik door eigen gasten.

Verbouw appartementen

In 1985 worden de 17 2-persoons appartementen en de centrale douchegelegenheid verbouwd. Het oude dak word verwijderd waarna er een nieuwe houten dakconstructie wordt aangebracht. Na deze verbouwing ontstaan er 18 appartementen met eigen douche en toilet voor 4 personen.


De laatste grote verbouwing
In 1994 vindt de laatste grote verbouwing plaats. De schuur en de 4 appartemeten achter het woonhuis verdwijnen en maken plaats voor 9 nieuwe appartementen, een nieuwe receptie en een wasserette. Dit is het gebouw zoals deze er nu staat.

 

Renovaties en upgrades
Na de laatste grote verbouwing vinden er van tijd tot tijd nog enkele kleine kleine verbouwingen plaats om de appartementen te verbeteren en te renoveren om zoveel mogelijk aan de wensen van nu te kunnen voldoen.